7 oktober 2008

Team Skitmört

Presentation
Team Skitmört består i dagsläget av fyra stycken entusiastiska fiskare vid namn Oscar Åhman, David Wåhlberg, Andreas Åberg och Mattias Åberg. Enskilda presentationer hittar du längre ner här på bloggen. Tillsammans har de skapat Team Skitmört för att inspirera varandra till större fiskar och gemensamt åka ut på världens hav och sjöar och leta efter dem. Hemmavattnen finns i Östergötland och Närke.

Historia
Efter ha fiskat på eget håll sedan ungdomsår så samlades Andreas, Oscar och David för att tillsammans fiska gädda i Sankt Annas skärgård hösten 2007. Fisketuren gav sammanlagt 30 stycken gäddor fördelat på två dagar. Flest gäddor tog Oscar med 13 stycken, tvåa David med 10 stycken och sist Andreas med 7 stycken. Denna tur blev startskotten för det gemensamma fiskandet och fiskeintresset ökade markant oss hos alla.
Samma höst åkte Andreas och Oscar ut på en endagstur i stormigt väder i Slätbaken. Med endast en liten båt med fyra hästkrafter till motor blev det en annorlunda tur med bl.a. ett förlorat ankare. Utdelningen blev sex stycken gäddor. Oscar lyckades vinna även denna gång med 4 stycken gäddor mot Andreas 2.
Sedan tog det nästan ett helt år innan nästa tur kunde genomföras gemensamt. Även denna gång var det Andreas och Oscar som tog en tur. Denna gång hamnade antalet gäddor på 29 stycken. Andreas lyckades bäst denna gång med 18 stycken fångade gäddor medans Oscar tog 11 men lyckades sätta nytt personligt rekord genom att fånga en fin madame på 6,45 kilo. Fisken fångade den 20 september klockan 18,00 i Sankt Anna skärgård. En mer nervös och osäker Oscar Åhman har aldrig skådas då knän darrade och Andreas fick sig en ordentlig lektion om hur viktig hans landning skulle bli. Andreas lyckades landa gäddan fint med sitt första gälgrepp.
Två veckor senare den 3 oktober så åkte Mattias, Andreas och Oscar ut på en dagstur. Även denna gång i Sankt Anna skärgård. Denna gång blev det en viss besvikelse då ingen gädda hamnade över 2,5 kilo. Dock så landades 14 stycken gäddor fördelat på 6 stycken på Oscar, 5 stycken på Mattias och 3 stycken på Andreas.
Under hösten har även Oscar och David varit och trollat i Regnen. Resultatet blev två fina gäddor som infångades av David.

Framtiden
Anledning till att denna sida upprättas är att trigga och tagga varandra till mer och större fångster. Sidan får även vara en inspirationskälla för andra besökare som har samma hunger efter storgäddan och andra fiskar.
Redan nu är två gemensamma fisketurer inplanerade. Lördagen den 18 oktober åker Andreas och Oscar till Slätbaken och letar storgädda. Även en vårtur är planerad med reservation för om ej isen har släppt. Denna tur är planerad till 13-15 mars. Målet är att du ha minst två båtar i sjön och en liten tävling mellan båtarna. Förhoppningarna är att båt 1 består av Andreas och Oscar, båt 2 av David och kompis Kalle och eventuellt av en båt 3 med fiskarna Mattias och kompis.

Visioner och mål
Som du kan läsa i våra presentationer har vi alla våra egna drömresmål vad gällande fiske. Dessa är visioner och kan kanske förverkligas inom våran livstiden. Några gemensamma mer tidsnära mål finns också. Alla vill ha en egen fiskebåt vilket i dagsläget ingen har. Oscar och David har kommit längst i jakten på båt och letar aktivt efter en Buster eller liknande. Några andra mål som kanske redan under nästa år, 2009, kan förverkligas är att få åka till Blekinge Skärgård och fiska storgädda. Ett annat mål är att vara med i olika fisketävlingar och där S:t Anna Pike Open kan vara den tävling som först får höra talas om den fantastiska fiskarna i Team Skitmört.

Inga kommentarer: